Header image  
Az Ön „Otthona” Egerben!  
  NyitólapApartmanok : Képek : Ŕrlista : Megközelítés : Egerröl : Kapcsolat
   
 
Eger, az ország barokk ékszerdoboza!


Eger történelme során számos fontos esemény színtere volt, neve mégis minden magyar számára a várat a törökök ellen hösiesen védelmezök regényben is megénekelt, hazaszeretettöl fütött történetével jelent egyet. Ki nem ismeri Dobó Istvánt, Mekcseyt s társait?

Eger méltán lett messze földön is híres a barokk városaként, hiszen a történelmi városmagban számos szép és értékes barokk és késöbarokk épületet csodálhatunk meg. Eger városától a szölömüvelés és a borgazdálkodás sem választható el. Az egri borvidék legtekintélyesebb és legismertebb bora a mélyvörös színü, mérsékelten fanyar Egri Bikavér. A város legjelentösebb pincés területén, a Szépasszony-völgyben a gazdák mindig szívesen látják és kínálják a vendégeket.

Sok írót, müvész embert ihletett meg a város egyedi hangulata a történelem folyamán. Az egyház remek izléssel és persze megfelelö anyagi támogatással invitálta városunkba a kor legnagyobb oszták, olasz és a magyar építészeit, szobrászait, tudósait, mestereit. Hild József, Marco Casagrande, Lotz Károly, Hell Miksa csakhogy egy pár nevet említsünk. Čltek itt rómaiak, törökök, szerbek, tótok, rácok, királyok és szegények stb. Mindenki hozzátett valamit a városhoz, a fürdökultúrához, a bortermeléshez, a gasztronómiához, a tudományhoz, a valláshoz, az "egriséghez". Ezeket a mai napig örizzük és ha kiváncsi rá bemutatjuk.

Eger nemcsak „Bikavér“: A mai vendégváró Eger egy virágzó megyei székhely, óriási vonzerövel a hazai és külföldi látogatók körében. A város sok érdekes látnivalóval, rendezvényekkel, fesztiválokkal s egyéb aktivitásokkal, komfortos strandfürövel, versenyuszodával... várja vendégeit. Itt minden korosztály megtalálja a maga érdeklödési körét és szórakozását!

Gyözödjön meg személyesen is e város szépségéröl, vendégszeretetéröl, látogasson el Egerbe!